DEEL DE ERVARING!
     Van lak tot effecten verfrol

Bij schilderen komen niet alleen kwasten kijken, rollers komen ook vaker aan bod.

Het gemak van een roller kan men niet meer onderschatten, vooral niet bij grotere oppervlakte zoals een muur. Het assortiment aan soorten rollen breidt daardoor snel uit. Waar we vroeger tevreden waren met één soort rol, wordt er nu veel meer gekeken naar de soort textuur, grootte en meer.

Muurroller met hendel

Decoration verf is zonder vloeiing, ideaal om een lichte structuur verf op de muren te zetten. Wanneer je zo’n effect wilt bekomen komt een grove rol, zoals de structuurrol, als geroepen.

Gladde effecten, die vaak gewild zijn bij deuren en kozijnen, kunnen bereikt worden met de lakrol. De lakrol zelf komt in verschillende vormen terug: bijvoorbeeld met een afgeronde kant, dit zorgt ervoor dat er tijdens het rollen geen “banen” ontstaan in het schilderwerk.

Om grotere oppervlakte een glad effect te geven zijn muurverfrollen ideaal, Breng de verf royaal aan (wees niet te zuinig), maar let er wel op dat u de verf goed over het grote oppervlak verdeelt.

Diverse soorten verfrollers

Hoe gaat u het best te werk bij het verven van een ruimte?

Breng de verf eerst aan bij de kozijn rand, plafond en plint. Dit in een strook van ongeveer 10cm, de beste rol voor deze job is een kleine vacht rol. Gebruik optioneel een kleine kwast als ondersteuning, om moeilijke hoeken te bereiken.

Het grootste oppervlak van de muur kan het best geverfd worden met een vacht rol. Verf ongeveer één vierkante meter per keer, breng de verf kris kras door elkaar aan. Zorg ervoor dat elke centimeter bedekt is.

Hierna gaan we de verf mooi uitrollen, zet de rol op een stok. We gaan beginnen rollen van boven naar beneden. Let er op dat u niet te veel kracht op de rol zet, rol in één stuk door zonder de rol van de muur af te halen.

Speciale verfrollen voor perfect werk

Nu we één baan geverfd hebben gaan we beginnen aan onze tweede baan, wanneer deze gerold is gaan we langs de overgang. Zorg ervoor dat je de aanzet niet meer ziet.

Het kan gebeuren dat bepaalde plekken niet goed gedekt zijn, hier zie je dan enkele vlekken. Dit is niet erg, ga nogmaals over de muur; Afhankelijk van de kleur en de ondergrond is de dekking variabel.