DEEL DE ERVARING!
     Één toilet, twaalf stijlen.

Interieur styliste Brenda Baart neemt ons in deze blog mee in haar proces. Om te laten zien wat afwerkingen met een interieur kunnen doen gaat zij een leuke uitdaging aan. Ze gaat één wc met telkens dezelfde basis transformeren tot twaalf verschillende inrichtingen. Lees jij mee?

Brenda: “Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een mooi rustige inrichting, met accessoires probeer ik dan zelf vrolijkheid in het interieur te brengen. Vandaag ga ik als voorbeeld één toilet op twaalf verschillende manieren inrichten. De basis is telkens hetzelfde, de muren en vloer van deze kleine ruimte zijn afgewerkt met een COREtec tegel: Travertijn. Het toilet is wit en de wasbak is met zwarte natuursteen. Het plafond is geschilderd met Decoration Paint in de kleur Snow White, het kozijn is geschilderd met speciale Decoration Paint lakverf in de kleur Cyprus White. Laten we één voor één de verschillende stijlen overlopen”.

toiletmat wcmat decoration for interior

De eerste uitwerking is ‘Wild life’, het schilderij van een panter met twee bloempotjes met imitatie pantervel.  De bruine rieten bollen passen perfect bij het anti-slip matje. In het kleinste potje heb ik groene vezel gedaan als vrolijke touch, ook erg passend bij de lijst.

 

Daarna hebben we ‘Blue Wood’. De tekening van het anti-slip matje bracht mij op het idee om het blauw te gebruiken in de decoratie boven het toilet. Wanneer je decoratie materiaal groepeert wil je ook hoogte creëren, de twee indiaantjes, een groen en een zwart  en het bloemstuk brachten geen hoogte in het geheel. Daarom heb ik een achtergrond gemaakt in hout met de kleuren Casper Blue en Cornwall Black.

 

Dit is ‘jungle’, de vaas en metalen bakjes passen van kleur perfect bij het anti-slip matje. De twee prachtige Monstera bladeren lijken net echt. In een van de bakjes heb ik van groene badstof handdoekjes gemaakt en opgerold. Een speelse touche: de twee slangen die uit het metalen bakje kruipen, wederom afgewerkt met donker groene vezel. Hier voel je de jungle.

 

toiletmat wc mat handgemaakt

Welkom in ‘tropisch regenwoud’, aan de buizen van de verwarming heb ik een kunst hertshoon varen gehangen. Enkele bladeren heb ik afgeknipt en onder de olifant gelegd. De hoogte in deze opstelling heb ik gecreëerd door twee kandelaars naast elkaar te plaatsen, hierin kun je een theelichtje laten branden. De kleuren zacht groen en zacht roze komen perfect tot zijn recht in het anti-slip matje.

 

Een prachtige strandsfeer in ‘Sea life’. Schelpen, een zeemeeuw en het blauwe ruitje, allemaal accessoires die het gezellige Beach feeling naar jou toe brengen. Het room witte anti-slip matje kleurt mooi bij de schelpen van de krans die ik gemaakt heb. Als decoratie heb ik enkele schelpen voor het schilderijtje gelegd. Het bloempotje kleurt mooi bij het blauwe ruitje van het katoenen lapje.

 

Een heel andere sfeer is ‘ritme’. Het blokje op het anti-slip matje bracht mij op het idee om 4 potjes op een rijtje te zetten en zo het rustige strakke te benadrukken van het matje. De zinken emmertjes passen mooi met het zilver in het matje. In deze emmertjes heb ik afwisselend toiletpapier en een zakje potporie gedaan. De potporie zijn gedroogde bloemblaadjes met een lekker geurende olie erop. In de grote emmer heb ik boeken gelegd om het geheel af te maken.

 

wc mat handgeknipt

 

‘Aziatische’ sfeer. De basis is een zacht taupe kleurig matje en de warme tint heb ik doorgetrokken in de rode badstoffen gastendoekjes met een brokje Chinese zeep erop. Ook heb ik van dezelfde badstof een handdoekje gemaakt aan het wasbakje en een lusje eraan om op te hangen. Ook hier heb ik de presentatie in ritme verwerkt, ik heb de etaleer vorm van de driehoek aangehouden. Met in het hoogste punt 2 dames van hout en 2 zwarte tegeltjes

 

Welkom in ‘Venetië’. Voor de achterwand heb ik een decoratie spiegelend plaatje gebruikt. Hierbij een gipsen hand geverfd in de kleur Black Lily, deze kleur past mooi met het anti-slip matje. De Venetiaanse invloed komt van het Venetiaanse masker dat de hand vast houdt. Dit masker vol met glitters in combinatie met de reflecterende achterwand creëert een opvallend beeld.

 

Let’s go ‘Flower Power’. De Vaas met zijden bloemen van geel en oranje tulpen met zacht wit/gele gerbera’s is aangepast aan de groene en oranje vlinder. Daartussen heb ik een piramide van gele gastendoekjes gemaakt uit badstof. Deze inrichting schreeuwt bloemen en vrolijkheid, terug te vinden in het vrolijk anti-slip matje

 

unieke toiletmat wc mat

 

De volgende inrichting is weer helemaal iets anders, ’Lady in blue’. Voor de achterwand heb ik een behangpapier uit onze collectie op een (houten)plaat geplakt. Daaronder heb ik een kanten kleedje gelegd, deze kant komt ook mooi terug in het behang. Ook de mooie paarse kleur in het behang is dezelfde kleur als het anti-slip matje, ideaal. De ronde vorm heb ik doorgetrokken naar de drie ronde schaaltjes met de ballen in verschillende blauwe tinten.

 

Welkom ‘in de rotsen’. Het anti-slip matje was hier de directe één-op-één inspiratie voor de decoratie materialen. De glazenvaas heb ik voorzien van een zwart kunststof net. Hierin heb ik de steentjes laten terug komen uit het matje. De rode en gele bloemen geven een vrolijke invloed aan dit “rotsig” interieur. Links heb ik een houten huisje geplaatst (gemaakt uit takjes en geverfd in Mystery Grey) met daarin een steen uit oasis waar (indien deze in het water gelegd wordt) ook gebruik gemaakt van kan worden om bloemen in te steken.

 

De laatste is “less is more”. Bij dit drukke anti-slip matje heb ik gekozen voor een rustige decoratieve tak. De tak rust op een houten kistje geverfd in Mystery Grey en Pompeii Volcano. Deze tak is voorzien van een slinger met glazen blaadjes - passend bij het matje.

 

En met de laatste zijn we aangekomen bij in totaal twaalf verschillende stijlen. Aan de foto’s zie je het zelf direct, met slechts enkele decoratieve elementen kun je een heel nieuwe interieur creëren. Maar de basis waaruit je vertrekt (in dit geval de COREtec Travertijn) moet wel telkens matchen met de decoraties.

 

Heel veel creatief plezier!

Brenda Baart