DEEL DE ERVARING!
     Er was eens

Kerst staat weer voor de deur! Iedereen begint de kerstversieringen weer op zijn plaats te zetten. De kerstboom, de slingers, de kerststukjes, kransen,.... Maar wat doe je als je op een appartement of in een kleine woning woont waar er weinig plek is voor deze decoraties? Een paar weken geleden ben ik op vraag van mevrouw de Cock haar woning gaan aankleden met kerstversieringen. Nadien hadden we nog een klein gesprek over het interieur, en de oplossingen om een kleine ruimte optimaal te benutten!

B: Het is best leuk om dit interieur voor de kerst dagen terug in te richten...

d.C: Jij hebt het zeven jaar geleden, vlak voor wij hier inkwamen voor ons ingericht. Je kent mij natuurlijk heel goed...

B: Ik moest geen moodboard of niets meer maken. Toen we het vooraf bespraken was je heel duidelijk in wat je wou.

d.C: Ja, ik zei toen dat ik graag grijze muren wou hebben en rode afwerkingen. Ik ben nog steeds hartstikke blij met de rode kleur, maar als je het wilt vervangen in een andere kleur dan is dat niet zo moeilijk. Dat grijs dat wordt je niet beu.

B: Het is echt een basis waar je op verder bouwt. Er zitten natuurlijk veel verschillende stijlen in dit interieur. De kleuren zijn heel modern, maar als alternatief staan er twee klassieke kasten in. We hebben toen natuurlijk ook veel naar gemak gekeken, omdat dit zo’n klein appartement is.

d.C: De kasten hebben we vooral meegenomen omdat mijn man die graag zag. Toen hebben we echt naar de ruimte zitten kijken, terwijl we onze meubelen uit het vorige huis aan het uitzoeken waren. Die eetkamer kast was jouw idee, die kwam je zelf tegen.

B: Ik kwam hem tegen en moest direct aan hier denken. Omdat je dan ook met een drie hoek van bruine kasten zit. Het zorgt voor een verbinding tussen de antieke kasten die je wou meenemen en de andere moderne elementen. Plus, het schilderij hangt er ook prachtig boven.

d.C: Mijn dressoir was ik toen ook niet beu, maar die kon hier niet staan.

B: Dit inrichten was in het begin vooral heel technisch. Eerst zijn we hier gaan opmeten, daarna heb ik toen nog een plattegrond getekend. En alles wat hier zou kunnen staan in die plattegrond ingetekend.

d.C: Dat was echt nodig.

B: Ja, toen kwamen we er ook op uit dat er geen salon tafel kon staan. Die tafel op wieltjes was daarvoor de perfecte oplossing.

d.C: Zonder vind ik echt heel erg onhandig. Het is ook net iets hoger dan andere tafeltjes, dat maakt het wel erg makkelijk.

B: Origineel is het ook ingetekend om onder de tv te zetten. Wanneer er dan bezoek is of je hebt zelf een tafeltje nodig dan rol je hem naar voor. Het is allemaal erg multifunctioneel.

d.C: Nu kerst eraan komt moet je dat zeker in gedachten houden. Ik laat alles staan en dan komen er wat versiersels bij. Ik ben toen ook gaan kijken naar een smaller kerstboompje. Ik vind het echt leuk dat je het voor mij ingericht hebt in deze kerstsfeer.

d.C: Het is nu veel schoner, alles is ook veel beter gezet. De textiel komt ook overal terug: rond het kussen, op de potten, als zakjes,... Super leuk. Het past ook helemaal bij de stijl die ik leuk vindt, mijn kerstboom is nog steeds hetzelfde als vroeger: ik plaats watten verdeeld over de kerstboom en dan zet ik kleine kerstmannetjes, beertjes, en andere figuurtjes verspreid over de sneeuw.

B: Ik heb dat ook op een paar plaatsen laten terug keren, zo’n kleine kerstfiguurtjes.

d.C: Het idee van die sneeuw en die kerstmannetjes had ik ook van jou! Een paar jaar geleden had jij zoiets opgezet maar dan met feeën. Ik dacht: “dat moet ik ook doen”.

*beide lachen

d.C: Maar ik vond nergens feeën...

B: Oh ja, die waren net uitverkocht

d.C: Met kerstmannetjes past het zelfs nog beter! Die zijn uiteraard rood, past perfect hier!

B: Weetje wat de truc hier ook echt is wanneer je inricht voor kerst? Zoveel mogelijk met lege ruimtes beginnen, alle decoraties weg halen en opnieuw aankleden. En net zoals je je kerstspullen opbergt, berg je de jaarlijkse decoraties op tot na de kerst. Zodat elk plekje mooi is, anders wordt het veel te druk. Gewoon decoraties wisselen, niet enkel decoraties bijvoegen.

d.C: Dat verschil merk je wel.