DEEL DE ERVARING!
     
Gedurft interieur!

Emmy en Gerry hebben echt een gedurft interieur. Waar kleur en sfeer een huiselijke omgeving creëert. Emmy is de schilder in huis, enkele jaren geleden heeft zij een workshop verftechnieken bij Brenda Baart gevolgd. Daarna is zij zelf aan de slag gegaan. Verschillende kasten, stoelen, decoraties en meer hebben een laagje verf gekregen. Niet alleen bij haar thuis, maar ook bij haar dochter heeft ze de verfborstel in de handgenomen en prachtige creaties gemaakt. In deze blog een leuk interview met deze talentvolle schilder en haar passie voor Decoration Paint. 

Hoe zijn jullie in contact gekomen met Brenda? 
Emmy: “Via de winkel, voorbij fietsen en de kast zien staan. En dan ben ik gaan vragen ‘hoe heb je dat gedaan?’ Ik kreeg toen van Brenda een uitleg over de kast, ze vertelde toen ook over de workshops die ze gaf. Toen heb ik mij daar eigenlijk in verdiept, ben ik ook de workshop gaan doen. Ik vond het echt super leuk, ik dacht ‘ja, dat wil ik eigenlijk ook’. Van een oude kast iets maken wat je graag ziet”. Dus ja, ik zag die kast staan bij het voorbij fietsen en dacht ‘nu moet ik toch echt eens gaan luisteren’. 

Dat is wel leuk, dat door het voorbij fietsen de kriebel begonnen is. 
Emmy: “Ja, ik had zelf wel al dikwijls veel geverfd. Maar nog niet…op…”
Gerry: “Maar jij schildert al jaren en je doet het ook graag”. 
Emmy: “Ja, dat is waar. Het is ook een soort hobby. Maar nog niet met de verftechnieken enz. Het kwam toen eigenlijk ook voorbij op Facebook, de verftechnieken. Dat interesseerde mij echt. Ik werk ook echt graag met die verf. Ik vind het ideaal, Je moet niet schuren en het gaat eigenlijk overal over: steen, glas, enz”. 

Wat vond je eigenlijk van de workshop? 
Emmy: “oh, ideaal. Echt waar! Ik vond het hartstikke gezellig en echt leuk. De tijd was zo voorbij. 
Gerry: “en leerzaam…” 
Emmy *lacht: “Ja, het was ook echt leerzaam. Je steekt er heel veel van op”. 
Gerry: “Gezelligheid alleen daar ga je niet voor he”. 
Emmy: “Nee, maar het hoort er ook bij! Het moet ook een stukje gezellig zijn”. 
Gerry: “Het één kan niet zonder het ander”. 
Emmy: “Ik vond het echt heel leerzaam, en nadien ben ik aan de dressoir begonnen”. 

Dus, dat is het eerste grote project dat je na de workshop gedaan hebt? 
Emmy: “uhm.. neen, dat was eerst de keukenkast en dan de dressoir in de woonkamer. Het was ook op advies van Brenda. Om met het Olive Green er deels over te gaan, ik vind dat het ook echt past. Hij was eerst Mystery Grey en het miste iets. Ik vind hem echt geslaagd. Met de verf kan je alles doen. Op de schouw met die kaarsen in, dat paste qua kleur niet meer. Toen heb ik er ook Cornwall Black overgezet en met Gold erin, zodat het bij de schouw past”. 
Gerry: “Je kan je accessoires gewoon meeverven en je past het er eigenlijk gewoon bij aan”. 

Ja, dat is het leuke eraan. 
Emmy: “Ja! Je kan van zo’n klein potje verf. Wat in principe niet veel kost. Je krijgt er iets voor terug waarvan je zegt ‘het komt precies uit de winkel, het is precies nieuw’”. 
Gerry: “Maar de verf ook… het verbruikt niet veel”. 
Emmy: “Nee het verbruikt niets. Voor twee kasten bij Bianca (dochter) hebben we maar 1 liter verf gebruikt” Ik vind dat de verf heel zuinig is. Als je het dan berekent voor 25 euro heb je gewoon nieuwe kasten. Je moet er wel tijd in steken”. 

En hierdoor past alles wel heel mooi bij elkaar, dat vind ik direct als ik naar jullie huis kijk. 
Emmy: “Ja, maar dat komt ook door Brenda. Zij heeft natuurlijk wel geholpen met de kleuren. Met die kast ook, ze zei: ‘probeer eerst met Mystery Grey’ omdat de rest van ons huis ook een beetje deze kleuren heeft. Dat viel ons dan eigenlijk een beetje tegen. Toen zei Brenda: ‘zou je er dan niet over gaan met dat Pompeii?’. En dat was echt een durf, ik dacht eerst: ‘dat gaat niets zijn’. Maar ja, op zich vind ik het niet verkeerd”. 

 

 

Vond je het dan niet spannend om te schilderen? 
Emmy: “Ja, ik heb er niet van geslapen. Ik was er even niet gerust in. Maar nu: ik vind het niet verkeerd. Ik heb echt iets wat een ander niet heeft. En die grijze kleur alleen, ik was het eigenlijk echt zo beu. En nu heb ik gewoon iets wat een ander niet in huis heeft”. 

Maar je hebt ondertussen toch al heel veel geschilderd in huis. Hoe lang ben je al bezig? 
Emmy: “hmm.. hoeveel jaar is het? Al enkele jaren… iets van drie jaar. Ik heb echt al heel veel de afgelopen drie jaar geschilderd. Als ik wil ben ik nooit klaar. Het wordt een verslaving, als je wilt zie je altijd wel iets dat je wilt schilderen. Het is ook gewoon omdat die verf zo makkelijk weg verft. Ik ben er echt van tevreden en van de kleur ook”. 


Wat vind je van de 27 kleuren? 
Emmy: “ik vind het echt heel mooi. De groene (Georgian Green) vind ik ook heel erg mooi, maar dat past niet zo in mijn huis”. 
Gerry: “Het is ook maar een durf he.. het is veel durven”. 
Emmy: “Ja, dat is waar. Ik heb er ook echt veel plezier in. Het is mijn lust en mijn leven”. 
Gerry: “als ze begonnen is.. is ze begonnen. Dan stopt ze niet”. 
Emmy: “Nee, dan ben ik niet te houden. Dan ga ik maar door”. 

Anders kan je ook niet zoveel realiseren volgens mij. Je bent ook echt heel goed in verschillende verftechnieken.
Emmy: “Ja, maar je moet wel een workshop volgen hoor. Als je dat niet doet, tja, dan weet je het eigenlijk niet. Want.. ik kende het zelf ook niet met de verf. Als je het niet weet, kan je het niet doen he. Maar als je zo’n workshop gevolgd hebt dan is het gewoon een durf. Dan is het gewoon doen”. 

 

 

Mocht er nog iemand twijfelen aan de verf of schilderen op zich. Wat zou je daar dan tegen zeggen? 
Emmy: “ik zou zeggen dat ze niet moeten twijfelen en gewoon moeten doen. Wat het is eigenlijk gewoon het leukste wat er is. Je creëert zelf iets moois… je doet het zelf. De Decoration Paint verft makkelijk weg. Je maakt van iets ouds iets nieuws. Waarom zou je dat niet proberen?”. 
Gerry: “En je zegt het zelf: de verf verft heel makkelijk weg. Zelfs ik kan het”. 
Emmy: “En je kan het eigenlijk voor alles gebruiken en het gaat snel. De meeste zien er tegen op om uren te gaan schuren: want dat is het leukste niet”. 
Gerry: “Je kan eigenlijk direct beginnen. Je moet het alleen afwassen, zorgen dat het vetvrij is. Maar verder.. het is echt ideaal”. 
Emmy: “Nee, het is echt ideale verf. Want dat schuren dat is het leukste niet. alle.. stel je voor dat je al die kasten moet gaan afschuren. Tegen dat je klaar bent ben je het al beu”. 
Gerry: “Weet je wat het voordeel is? Je wilt gaan verven of schilderen…je wilt er aan beginnen. Dan wil je niet nog een hele dag liggen schuren. Want daar wordt je gek van. Dat is niet de bedoeling”. 
Emmy: “Nee want dan ben je het gewoon al beu”. 

Ja, je wilt ook vaak snel zien wat een kleur met je meubelstuk of interieur doet. Als je dan nog een dag moet schuren.
Emmy: “Ja, met deze verf heb je ook snel resultaat. Je bent het dan ook minder snel beu. Als je weken bezig bent aan één kast… dan is het niet meer leuke he? Want je blijft dan gewoon in de rommel zitten. Met de keukenkast ook bijvoorbeeld ging het heel snel. Je kan ook soms meer dan één laag per dag zetten. Tegen dat je rond bent is het begin al droog. Dat is het fijne eraan, je kan beginnen en je kan gewoon door doen. Het gaat veel sneller. De kleuren vind ik ook gewoon geweldig mooi”. 

De kleuren zijn hier in huis echt heel mooi gekozen. Hoe kwam je eigenlijk op de kleuren uit? 
Emmy: “Brenda kwam toen binnen. Ik wou de dressoir verven, Brenda zei toen: ‘probeer mystery grey’. En toen met de Olijf kleur erover. En dan ja, dan begin je met een staaltje. Je wilt toch even kijken hoe het past. Dus dan hebben we het even op een proef latje gezet. Ja..”. 

 

 

Hoe kwam je eigenlijk bij de Cornwall Black?
Emmy: “Brenda zei ook: ‘je kan combineren met zwart zodat er delen uit springen’. En toen dacht ik eigenlijk ‘ja, dat zwart miststaat niet’. Op een gegeven moment heb ik dat kastje met glas, ja… ik vond de kleur niet meer passen’. 
Gerry: “Ja, en we hebben ook zwart in huis zoals bijvoorbeeld de poten van de tafel. Dan kan je die eigenlijk ook weer gaan schilderen… maar ons televisie scherm is ook zwart. Dus ja, door zwarte accenten toe te voegen”. 
Emmy: “Ja, en dat kastje is ook heel oud. Maar door dat zwart zet je er eigenlijk ook een moderne look op” Ja, want ik dacht eerst ik ga het doen in de kleur van de dressoir. Maar toen dacht ik “nee, dat is het niet”. 


Maar jij hebt er ook echt gevoel voor. 
Emmy: “goh, gevoel voor dat weet ik niet. Maar dan ga ik slapen en dan in mijn verbeelding dan zie ik dat kastje in één kleur en dan een andere kleur. en.. ja… in één keer dacht ik gewoon “ja, waarom geen zwart”. Ik vind het echt geslaagd”. 
Gerry: “Het is ook geen lelijk zwart. Het is echt een heel mooie kleur. Meeste zwart heeft zo iets bruin in, maar dat heeft deze helemaal niet”. 
Emmy: “Ja, want als je de eerste laag over het hout zet dan heeft het zo iets bruin en dan denk je ‘oh wat heb ik nu gedaan’. Maar met de tweede laag dan is dat helemaal weg. 

 

 

Vind je het nog steeds spannend om te gaan schilderen? 
Emmy: “Spannend? In het begin wel, maar nu niet meer hoor. Nu weet ik gewoon dat het wel goed komt. Maar in het begin ben je wel wat huiverig. Dan denk je ‘als het maar goed komt’. Ik weet gewoon met de verf dat het goed komt. Bij de eerste laag weet je al dat het niets wordt, bij de tweede laag zie je het gewoon opknappen en de derde laag… breng je aan om de diepe kleur van de verf te krijgen. Dan weet je dat het goed zit. En dan daarna.. ja, dan kan je wax of vernis gebruiken. De dressoir staat in de wax en het kastje staat in vernis. Aan de wax heb je wat meer werk, maar ik vind het effect wel heel mooi. Ik denk dat ik de dressoir in vernis niet zo mooi gevonden zou hebben. Maar dat komt ook door Brenda, want ik vroeg ‘wat moet ik er nu mee doen, vernissen?’ En ze zei ‘dat zou ik niet doen, ik zou het waxen’. 

Nu heb je wel veel ervaring opgebouwd met de verf he? 
Emmy: “Ervaring.. goh dat weet ik niet. Het is niet dat ik er 20 jaar mee verf… Ik vind het gewoon dankbaar werk, want het resultaat is mooi”. 

Dat was het. Dank je wel voor het interview en dat we in jullie woning foto's mochten maken. 
Emmy: "Graag gedaan".