DEEL DE ERVARING!
     
Beton Look

De beton look lijkt tegenwoordig helemaal hip. Maar deze parel van een decoratieve verftechniek is al langer bekend bij de die-hard interieur liefhebbers. Hij oogt zowel stoer en industrieel als warm en klassiek. In de studio van Decoration zijn wij al enkele tijd aan het experimenteren naar de perfecte beton look. Wij zijn super trots om ons eind resultaat te tonen: Een ideaal start-pakket dat makkelijk uit te breiden is om jouw persoonlijke beton look te maken.

Wat zit er in het pakket?
               - Mystery Grey
               - Snow White
               - Vernis
               - Stockinette
               - Silken Wax
1 beton look pakket is geschikt voor ongeveer 8m².

Hoe doe je dit zelf?

De eerste stap voor het maken van de beton look is een goede voorbereiding. Zorg dat je alles klaar hebt liggen: kwasten, rollen, afplak tape, bescherm folie en uiteraard het betonlook pakket. Bepaal het oppervlak dat jij wilt schilderen, zorg ervoor dat alle randen afgeplakt zijn en de vloer bedekt is met afplak folie. Eén beton look pakket is geschikt voor 8m² ondergrond.

De tweede stap is het aanbrengen van de ondergrond laag Mystery Grey. Kijk hoeveel lagen nodig zijn om een dekkend effect te hebben, voor de meeste ondergronden is dit ongeveer 2 lagen. Laat de hele ondergrond nadrogen. Wanneer het helemaal kurk droog is gaan we aan de slag met de Snow White en Vernis. We mengen beide ongeveer 50/50 door elkaar. Is het goed gemengd? Ja? Dan brengen we onze mix aan op de muur met een kwast. Onze favoriete manier om de verf ongeveer gelijk aan te brengen is verschillende V-vormen onder elkaar te zetten.

*tip: experimenteer er op los. Waar wil jij het beton look effect extra laten overkomen. Andere leuke creatieve vormen is bijvoorbeeld de S-vorm of de X-vorm.

Zorg dat je het geheel goed uitwrijft met een pluis-vrije doek. Werk in delen, hierdoor droogt de verf niet te snel op. Keep in mind: don’t stress. Het fijne aan deze verf is, je kunt niets fout doen. Is een deel niet zoals jij wilt? Ga er dan terug over en werk het bij. Om de structuur van de ondergrond en tekeningen aan te brengen hierop maken we gebruik van een stockinette. In ons filmpje zie je de correcte manier om de stockinette op tevouwen. Dep met de stockinette op de gewenste plekken. Om het geheel net die kleien touche te geven laten we het even goed drogen. Daarna pakken we terug een pluis-vrije doek en brengen we hiermee Silken Wax aan op de gehele ondergrond.

**tip: Lijkt de muur iets te donker? Pas dan de mix Snow white en Vernis aan, door iets meer Snow White toe te voegen.
***tip: Ga jij net voor iets extra’s? Meng de Silken Wax met een kleur naar keuze. Bijvoorbeeld Verdure Blue of Carmine Red. Creëer jouw eigen unieke beton look.

Veel Succes!