DEEL DE ERVARING!
     


Gold Wall

Gold Effect

Soms kom je verftechnieken tegen die je vanaf het eerste moment fascineren. Door de kleuren, de wijze waarop je het aanbrengt of het uiteindelijke resultaat. Het “Gold Effect” fascineert op al deze punten.

Wij zagen het Gold Effect vaak terug op Pinterest, in magazines of op tv. Maar telkens op tal van verschillende wijzes uitgevoerd. Na veel onderzoeken en experimenten hebben wij het pakket “Gold Effect” gemaakt. Je kunt je creativiteit de vrije loop geven met de kleuren… of hoeveel Gold jij graag terug ziet… of hoe je het geheel afwerkt.

Hoe doe je dit zelf?

Om de kleur Gold mooi uit te laten komen, kozen wij voor de achtergrond kleur Old White. Zorg ervoor dat deze laag dekkend is aangebracht. Laat deze lagen goed drogen, voor het optimale effect. Breng nooit meer dan 2 lagen verf per dag aan.

Na het drogen voegen we wat diepte toe aan de muur. Hiervoor gebruiken we een mengsel van 50% Cinque Terre en 50% vernis. De speciale vernis heeft een mat effect, waardoor er geen glans wordt aangebracht die afleidt van het geheel.

Gebruik een kwast om deze laag aan te brengen, wanneer de verf nog nat is wrijven we deze open met een pluis-vrije doek. Om het geheel een prachtige structuur te geven, duwen we alles aan met een stockinette.

Denk eraan: heb je een grotere oppervlakte om te schilderen? werk dan in delen, maar zorg dat deze elkaar overlappen. Hierdoor ontstaan er geen lijnen in het schilderwerk.

Na de droogtijd brengen we het belangrijkste mengel aan: 50% vernis gemengd met 50% Gold.

Breng deze opnieuw aan zoals het vorige mengsel. Na de droogtijd pakken we terug een pluis-vrije doek, hiermee brengen we de Silken Wax aan. Dit geeft het geheel zacht fluwelen look.

Laat je inspiratie volop werken.

Wil je een sprekende felle gouden muur? Voeg dan iets meer Gold toe aan het mengsel.

Wil je experimenteren met andere kleuren? Voeg dan een leuke kleur toe aan de Silken Wax. Zo maak je van jouw muur jouw eigen unieke kunstwerk.