DEEL DE ERVARING!
     


Wood Grain

Op een moderne wijze natuurlijke elementen toevoegen aan het interieur…met verf? Met onze verf techniek ‘Wood Grain’ kan dit helemaal. Tijdens het schilderen gebruiken we vaak allemaal dezelfde gereedschappen: een kwast, roller, plamuurmes,… Aan dit lijstje van benodigdheden voegen wij iets toe: de houtnerver. Een nog ongekende parel in dit domein, waarmee je verf een heel nieuwe dimensie geeft.

 

Wat zit in het pakket?

- Decoration Paint Georgian Green

- Decoration Paint Cinque Terre

- Vernis

- Silken Wax

- Houtnerver

 

Hoe doe je dit zelf?

Om de natuur op een moderne manier in huis te brengen kozen wij voor de ondergrond kleur Georgian Green. Zorg ervoor dat deze laag dekkend is aangebracht met een roller, wanneer de eerste laag droog is brengen we een tweede laag aan. Tip: let op het materiaal van de ondergrond, de zuigkracht bepaald of er 2 of 3 lagen nodig zijn om de verf dekkend aan te brengen. Breng daarnaast nooit meer dan 2 lagen verf per dag aan.

 

Na het drogen van de verf gaan we over op het belangrijkste moment: het aanbrengen van de Wood Grain. Hoe bekomen we dit hout effect? We starten met het aanmaken van het verf mengsel: 75% Cinque Terre en 25% Vernis.

Denk na over hoe de nerf moet lopen, horizontaal of verticaal? Alle kwast strepen en houtnerf technieken voer je uit in de gekozen richting. Wil je een houtnerf die van boven naar beneden loopt, werk dan alles in de verticale richting uit.*

Breng het mengsel aan op de muur met een platte kwast, wanneer de verf nog nat is ga je met het kammetje van de houtnerver over het mengsel. Draai daarna de houtnerver om, met het houtnerf-motief brengen we extra diepte aan in het werk. Hoe druk of sober moet jouw houtwerk zijn? Dit kun je aanpassen door meer of minder houtnerf-motief aan te brengen.

Werk in delen zodat de verf niet droog is voor je het motief kunt toevoegen. Zorg voor extra diepte en werk de overloop van de vlakken weg door deze licht te lagen overlappen. Laat het geheel goed drogen.

 

Breng daarna met een pluisvrije doek een laag Silken Wax aan. Silken Wax leent zijn naam aan het zijde-achtig effect dat je bekomt. De kleuren lijken hierdoor minder scherp tegen elkaar aan te staan, waardoor je een chique effect bekomt.


*  Tip: laag je creativiteit de vrije loop gaan: Door de ondergrond strepen haaks op de hoofdlijnen te zetten krijg je een speels effect, waardoor het hout net ‘echt’ lijkt. Hout met een geschiedenis. Wil je eerder een rustig effect aanhouden? Laat alle lijnen in dezelfde richting lopen.

 

Onze favorieten: