DEEL DE ERVARING!
     BLAUW omdat ik hiervan hou!

Blauw werd vroeger in de keuken gebruikt, omdat hij een frisse uitstraling heeft… en insecten buiten houdt. In dit interieur heb ik, in plaats van het traditionele wit, lichtgrijs als combinatiekleur met het blauw gebruikt voor een moderne uitstraling.

Benodigdheden

  • Gebloemde katoenen stof
  • Blauw streepjesbehang
  • Decoratieverf/krijtverf St Helena Blue en Mystery Grey (de warmste tint grijs) en Casper Blue
  • Blauwe vaas op ijzeren voet
  • Glazen vaasjes
  • Witte rozen
  • Gelatine
  • Blauwe verf voor het bloemenwater
  • Placemat
  • Mand geverfd met decoratieverf/krijtverf en binnenkant bekleed met stof.

Alle materialen zijn verkrijgbaar bij Decoration.

 

De ruimte

Het interieur

Het blauwe gestreepte behang is mooi te combineren met de gordijnen van de gebloemde katoenen stof. Deze stof is geschikt voor gordijnen, kussens, tafelkleden en dergelijke.
Werk de stof aan de zijkanten af met een biaisband voor een nette, frisse uitstraling.
Decoreer het interieur met het vaasje met roosjes.  De blauwe krijtverf/decoratieverf in de kleuren Casper Blue, St Helena Blue en Santorini Blue gebruik ik om decoraties als potten mee te decoreren, zodat het interieur een eenheid wordt. Voor de grijze tint heb ik gekozen voor Mystery Grey.

 

De mand

mand

De mand kunt u verven met een borstel of een verfspuit. Zo komt u makkelijk tussen het riet. De onderlaag brengt u aan in de kleur Mystery Grey. Als de verf droog is, zet u daar overheen strepen in Casper BlueIs de verf droog, dan kunt u de binnenkant bekleden met stof.  Op papier maakt u een omtrek van alle zijden van de mand. Deze knipt u uit.  Leg de patronen op stof en knip de stof + 1 cm rondom uit.  Stik de zijden aan elkaar, zodat u een zak krijgt. Dan werkt u alle kanten af met een zigzag steek.  Zet de zak in de hoeken vast in de hoeken van de mand door het riet heen.  De strikjes aan voorkant zijn voor de sier. Hiervoor knipt u strookjes van 6 cm x 50 cm uit de stof. Vouw de stof dubbel in de lengte en stik de zijden aan elkaar. Draai ze vervolgens binnenste buiten en strijk ze plat. U stikt de strookjes door de deksel in het midden van de stof en maakt er een strik van. De mand is geschikt voor het opbergen van kinderspeelgoed, boeken en dergelijke.

De vaasjes

Witte rozen in blauw water

De vaasjes met rozen zijn heel speciaal door het blauwe water en de ijsblokjes van gelatine. 
Dit maken is eenvoudig.  Los gelatine op in water en breng dit tegen de kook aan. Laat het afkoelen.  Snijd de gelatine in blokjes.  Kleur het water met de verf voor bloemen.  En doe de blokjes in het water.  Schik de bloemen in de vaasjes. Zet 2 vaasjes bij elkaar voor een krachtig en moderne compositie en plaats ze op een blauwe placemat. Dit versterkt de witte kleur van de roosjes.

U mag nu gaan genieten, uw interieur is af.

Veel creatief plezier,

Brenda Baart