DEEL DE ERVARING!
     De METAMORFOSE van een rieten STOEL

De zomer kondigt zich aan en we staan te popelen om naar buiten te gaan.
Het warme seizoen begint u goed met een frisse uitstraling van uw meubelen. Uw rieten stoelen (en tafel) geeft u eenvoudig een nieuwe look.

 Benodigdheden

 

  • Een rieten setje
  • Decoratieverf Cyprus White en Old White
  • Vernis
  • Verfspuit en kwast
  • Stof voor kussens
  • Kussenvulling
  • Patroonpapier

 

De ruimte 

benodigdheden

Uw rieten meublement past prima op een veranda, op een overdekt terras of in een leuke hoek in de woonkamer. Door het een lichtere tint te geven wordt het veel ruimtelijker en vrolijker. De kleuren Cyprus White en Old White passen mooi bij elkaar. De kussens van stof met Chinese tekens geven de set een oosters tintje.

Werkwijze

Spuiten van Decoratieverf/krijtverf

Door de meubelen te spuiten met een verfspuit kun je in alle hoekjes van het riet, waardoor de verf gemakkelijk dekt. De stoelen (en tafel) worden 2 x gespoten met decoratieverf Cyprus White voor die goede dekking (verdun de verf lichtjes met water). Laat de verf na elke laag drogen.

Rietenstoelen

Wanneer de verf droog is gaat u met een droge kwast en een beetje verf in de kleur Old White over het riet voor een luchtig effect. Laat deze verf drogen voordat u de matte vernis aanbrengt. Dit kan met de verfspuit, maar ook met een kwast of borstel.

 

De kussens

Kussen

Trek de omtrek van uw stoelkussen 2 x over op patroonpapier en knip het patroon + 1 cm uit. Stik de 2 zijden met de goede kant aan elkaar aan drie zijden en keer de stof om. Knip vervolgens twee stroken stof van ca. 6 x 30 uit de stof voor de linten. Vouw de stof in de lengte en met de goede kant naar binnen. Stik een korte en de lange zijde met de stof en keer de strook binnenstebuiten. Doe de vulling in de hoes en stik de laatste zijde en stik in beide hoeken de linten mee.

Leg het kussen op de zitting van de stoel wanneer de vernis droog is en maak de linten vast in de hoeken van de zitting/rugleuning, zodat het niet gaat schuiven.

En nu genieten van het mooie voorjaar...

Wenst u zich nog beter te oriënteren bezoek dan onze Interieur party.

Veel creatief plezier!

Brenda Baart