DEEL DE ERVARING!
     Een ROMANTISCH interieur

Een romantisch interieur is gemakkelijk te maken met de juiste benodigdheden. Ik laat je zien hoe je een kast eenvoudig opknapt in de romantische sfeer en je decoraties in enkele stappen passend maakt bij de stijl van je woonruimte.

Benodigdheden

  • Kast: Decoratieverf in de kleuren Carmine Red en Old White 
  • Sleutelkwast + Tafel + Lamp 
  • Bloemstuk: Pot, behang, steekschuim en zijdebloemen
  • Doos: Behang, behangplaksel en schoendoos

Deze materialen zijn verkrijgbaar bij Decoration.

De kast

Krijtverf

Maak de kast stof- en vetvrij en verwijder loszittende delen (of bevestig ze opnieuw). Verf de kast in de kleur Carmine Red van onze decoratieverflijn en laat deze drogen. Voorschuren is niet nodig. Verf de kast vervolgens in de kleur Old White en laat ook deze laag goed drogen. Schuur de laag dan op, zodat de onderlaag Carmine Red tevoorschijn komt.


De doos

behang

Van een oude (schoenen)doos maak je eenvoudig een prachtige opbergdoos. Het behang op de afbeeldingen is hier een mooi voorbeeld van en past bij bovenstaande kast.

Gebruik je behang op een of meerdere wanden, dan creëer je eenheid door het motief terug te laten komen in je opbergdoos of –dozen. In het voorbeeld heb ik naast het belang Old White decoratieverf gebruikt voor de kast. Deze kleur kun je bovendien goed laten terugkomen op je wanden en decoraties.

Teken de wanden van de doos af aan de binnenkant van het behangpapier. Knip voor de hoeken een strook van ca. 1 cm extra om deze om de hoek van de doos te vouwen voor een mooie afwerking. Gebruik behangplaksel over het gehele papier. Laat het behang even weken om bobbels te voorkomen.

Tip: plak een foto op de schoendoos van de spulletjes die in de doos zitten, zodat je niet hoeft te zoeken.


Decoreren met behang

behang

De bloempot is gedecoreerd met gescheurd behang en behangplaksel en vervolgens vernist. Daarna heb ik er een stuk steekschuim in bevestigd om een bloemstuk te maken van zijdebloemenOok hier kun je de motieven van het behang op je wand terug laten komen in de decoraties voor meer eenheid van de ruimte.

Veel creatief plezier,
Brenda Baart