DEEL DE ERVARING!
     het oude bruine cafe maar dan aan huis

We kennen of hebben een home cinema om heerlijk vanuit de eigen luie stoel thuis films te kijken, maar er is een nieuwe trend gaande: steeds vaker hebben mensen een home café in hun tuinhuisje, garage of stalletje. En een home café kun je helemaal inrichten naar eigen inzicht, met tweedehands tafels en stoelen en een bar.

Benodigdheden:

  • tafels en stoelen
  • decoratieverf Old White en Pompeï Volcano
  • vernis
  • vrouwentongen in metalen emmers
  • emmers voor lampenkappen
  • theelichtje
  • placemats.

Alle materialen zijn verkrijgbaar bij Decoration.

 

Interieur oud café

Breng de sfeer van een oud cafeetje in huis. Hier mag u zoveel drinken als u wilt, omdat u niet achter het stuur hoeft. Er geldt ook geen wettelijk rookverbod. 
Voor de inrichting zoekt u oude stoelen en tafels. Verf deze in Old White, een kleur die bij dit sfeertje past. Ze een theelichtje op tafel en wanneer u een hapje wenst te eten gebuikt u een placemat.

Stoelen

HET BRUINE CAFE

De stoelen in de foto’s zijn eerst stof- en vetvrij gemaakt, daarna 2 x geverfd in de kleur Old White en vervolgens gepatineerd met Pompeï Volcano. Ter bescherming kunt u ze eventueel in de vernis zetten.

Tafels en accessoires

cafe

De tafels in bovenstaande foto’s zijn geverfd met Old White, verdund met water, zodat de nerf zichtbaar is (white wash). Geef ook de accessoires een mooie Old White tint, zoals een koffer, bijzettafeltje, de houten wand achter de kapstok en dergelijke om eenheid te creëren.

Emmers

emmers

Met een emmer kun je meer doen dan het vervoeren van water. In je home café geven ze prachtig licht als lamp bij voorbeeld. Aan het plafond hang je een emmer op zijn kop. Maak er een fitting in voor de lamp. 
Het idee en de foto’s komen van La Pataterie in Frankrijk, de emmers die bij ons te koop zijn.

Voor het raam plaats je vrouwentongen in een emmer, naar de gezellige sfeer van de vroegere Belgische cafés.

Wij bedanken onze Belgische en Franse klanten voor het gebruik van het fotomateriaal.

Veel creatief plezier,
Brenda Baart