DEEL DE ERVARING!
     "Knock on wood"

De laatste jaren zien we tal van “mode” trends in het interieur voorbij komen. Maar één variant valt op in zijn verscheidenheid: de statement wall. Wat is dat? Een statement wall is een opvallende muur in het interieur. Deze trekt al jouw aandacht wanneer je een ruimte binnen komt. Doorheen de jaren zien we dit in verschillende vormen terug komen: van baksteen motief naar beton look en van gold effect tot houtnerf motief. En dat laatste hebben wij van Decoration mogen realiseren bij Pot Interieur in Axel. Een begrip bij iedere liefhebber van design en kwaliteitsmeubelen, met maar liefst 15.000 m² winkelvloeroppervlakte.  

Het project was een nauwe samenwerking tussen mij en Joost Bouwman, de vormgever van Pot Interieur. Elke studio wordt ingericht naar zijn vakkennis en expertise. Om jullie een kijkje achter de schermen te geven heb ik Joost enkele vragen voor gelegd. Lees het gesprek over de ontwikkeling van de Kristalia studio hieronder, de bijgevoegde foto’s geven zicht op de stap-voor-stap opbouw. 

Veel lees plezier!  

Brenda Baart

 

 

Wat is het denk proces achter deze inrichting bij Pot Interieur? 

Joost: “De tafel is van Kristalia, de holo tafel. Het heeft een natuurlijk houten blad en een strak metaal onderstel. Het onderstel is bijna een beeldhouwwerk. Dat contrast zie je ook terug met de achterwand, terug met het houtnerf. Daarbij staat een strakke plantenbak.. daar heb je terug dat contrast. De strakke zwarte bak gevuld met natuurlijke elementen. Het verlichting armatuur hangt als een soort monumentale arm boven de tafel. Dat is eigenlijk een beetje het idee achter die setting.”

 


 

Hoe was het werk proces bij de keuze van de verftechniek? 

Joost: “Het idee was al direct houtnerf, omdat dit aansluit op het houten blad waar natuurlijk ook die nerf in zit. Ook qua tint, de tafel heeft best wel een sobere, monumentale uitstraling. Daar kun je dan wel een hele frisse kleur achterzetten, maar juist door die grijs/groene tint erachter in combinatie met de donkere tinten van de planten krijg je een beetje een spannend en donker geheel. Dat ook heel stoer oogt. Op deze manier gaat het samen op in elkaar. Vandaar de keuze van dat specifieke groen en de nerf.”  

Zie je statement muren ook terug keren bij mensen thuis? 

Joost: “Ja. Vaak met behang of met krijtverf. Dan heb je dat matte met de verschillende technieken met bijvoorbeeld een blok kwast, om textuur aan te brengen. Maar vaak wordt dat dan inderdaad op één wand gedaan in de ruimte omdat het anders heel druk is. Maar dat zie je wel steeds meer. Die verftechnieken, zie je nu ook echt veel terug keren.”