DEEL DE ERVARING!
     Lovely Green

Een paar weken geleden kreeg ik een telefoontje waar ik heel blij van werd. Mevrouw Jansens, één van onze lieve Decoration Members had de vraag of ik haar meubelen wou komen verven nog voor de feestdagen. “Natuurlijk wil ik dit doen!” Haar bruine meubelen heb ik helemaal onder handen genomen, toen heb ik haar interieur mogen afwerken met enkele groene winterstukjes. Later zaten we nog lekker met een glaasje wijn bij te kletsen…

 


 

J: *glas wijn in de hand* 

J: Op de gezondheid

B: Op het mooie interieur

J: Ja, op het mooie interieur

B: Dit interieur vind ik echt een prachtige stijl: landelijk en natuurlijk. Hoe ben jij eigenlijk uitgekomen op dit interieur?

J: Wel, we beginnen al met mijn huis. Dat is gebouwd in hoeve stijl, het is niet modern. Daarnaast de meubelen die ik heb zijn allemaal van toen ik getrouwd ben. Dat zijn geen nieuwe meubelen, die waren donker bruin. Ik woon landelijk, dus een landelijke stijl met lichte meubelen is iets dat mij aanspreekt. Stap voor stap zijn mijn meubelen geverfd, je hebt ze ook allemaal aangepast aan elkaar. Zoals die twee stoelen die je aangepast hebt aan de andere vier stoelen rond de eettafel. Nu past het allemaal in het plaatje. 

B: Ik ben blij dat ik dit voor jou heb mogen doen. Wat vond je ervan toen je het pas zag? Wel een verschil met daarvoor…

J: Ik ben eens op reis geweest, heel lang geleden. 15 jaar geleden ongeveer. Ik kwam toen terug van Sicilië en ik kwam hier binnen, alles leek zo donker. Ik had toen donker eiken balken, donkere meubelen, donkere salon,… ik kreeg toen precies iets op mijn hoofd van “bwaah.. dat kan niet”. Toen heb ik mijn balken laten verven, met die man heb ik toen ook gesproken om de meubelen licht te verven. Hij zei mij toen “Mevrouw Jansens, dan moeten wij tot op bloot hout al die kasten afschuren”. Toen dacht ik dat kost veel te veel geld, dat ga ik niet doen. 

B: Dat begrijp ik volledig, je bent daar ook heel lang mee bezig. 

J: Maar toen kwam ik jou tegen! 

 


B: Haha, inderdaad. Je vertelde mij dit verhaal toen ook. 

J: Ik hoorde toen van jou dat je met deze verf van Decoration niet perse hoeft te schuren. Dat je eigenlijk de meubelen kunt verven zoals ze er staan, zo is het eigenlijk begonnen. Ik heb toen vorig jaar jouw gevraagd om de kasten in mijn eetgedeelte te verven, dat is mij eigenlijk ongelofelijk meegevallen. Dit jaar heb je bijna al het meubilair in mijn living geverfd. Ik heb van één ding maar spijt: dat ik het niet eerder heb gedaan. 

*beide lachen

J: Da’s echt waar, Weet je: als je het niet kent dan weet je het niet. Het is vooral ook te betalen, dat vond ik belangrijk. Als je al wat ouder bent dan begin je niet meer aan zo’n grote kost. weet je wat ik persoonlijk ook vindt? 

B: Neen, vertel. 

J: Ik vind het gewoon super, je kunt je eigen meubelen houden. Zo’n hele mooie meubelen uit mijn tijd, die worden er alleen maar mooier door. Ik vind het gewoon een aanrader voor iedereen die in mijn positie zit: een oud interieur vernieuwen op een manier die te betalen is. 

B: Ik vind alles er heel erg tijdloos uit zien nu. 

 


J: Ik moet wel zeggen, ik had jouw hulp wel nodig. Er zelf aan beginnen zag ik niet zitten. Dat vind ik toch, je moet wel handig zijn. Je moet daar toch mee opletten, zomaar de verf kopen en even een borstel pakken. Eventjes snel die meubelen opknappen, dat vind ik toch riskant. 

B: Snel even opknappen gaat ook niet, ik heb er zelf ook een week aan gewerkt. Maar om echt verf technieken onder te knie te krijgen geef ik speciale workshops. Voor sommige mensen is dat natuurlijk hartstikke leuk, als je al een beetje handig bent en je wilt het graag zelf doen, dan is zo’n workshop ideaal. 

J: Ja, dat moet je wel eerst doen! Ik denk dat het wel noodzakelijk is om je eerst goed te laten inlichten hoe je zoiets moet doen. 

B: Het is een techniek die je moet vast hebben. Dan is het echt leuk om te doen. 

J: goh, ik kijk net terug eventjes naar de meubelen. Het is schoon, he? Net uit een boekje. Ik zit nu ook op Pinterest, door jou eigenlijk. Haha, Maar mijn interieur mag er echt wel bij staan als ik zo kijk. 

B: Zeker weten.