DEEL DE ERVARING!
     Open a bottle of Rose (Gold)

Nadat ik de afgelopen weken al volop in de sfeer van de feestdagen zat door het inrichten van het appartement van mevrouw de Cock en de woonkamer van mevrouw Jansens. Kwam ik terug in mijn studio met een feestelijk gevoel. Kerst interieurs zijn de laatste jaren in vele soorten en maten terug te vinden. Met trendy namen zoals “Traditional American Christmas” en “natuurlijk kerst!” begon ik mij af te vragen welke stijl mij aanspreekt. 

Mijn oog viel terug op een verftechniek waar ik pas enkele dagen daarvoor mee aan het experimenteren was. Tijdens het inrichten vertrek je soms vanaf een mood board, of een plattegrond. Maar de uitdaging aan gaan om vanaf enkel een verftechniek te vertrekken? Wel, oordeel zelf. Wat vind jij van “Open a bottle of Rose (Gold)”? 

 

 

De techniek

Nu is je nieuwsgierigheid vast gewekt.. Ik zie het je al denken, als je een heel interieur laat afhangen van één techniek dan moet die wel heel goed zijn. Een van de trends die de laatste maanden stil maar snel veel kracht heeft ingewonnen is het roze-goud. Een kleur mengeling die zacht, maar tegelijk stoer en krachtig is. Zoals jullie weten ben ik gek op experimenteren met verftechnieken: geen borstel die mij schrik aanjaagt! en geen stockinette die mij uit veld slaat! 

Laten we eerlijk zijn, de eerste stap was niet moeilijk. Een roze ondergrond uitkiezen is gewoon weg logisch, ik had de keuze uit Shabby Pink en Terra Cotta Pink. Ik wou beide kleuren proberen. Na het aanbrengen van het mengsel dat ik speciaal voor deze techniek gemaakt heb. Had ik nog een groter dilemma dan voorheen: ik vond beide kleuren eigenlijk hartstikke leuk! Ik kon gewoon niet kiezen… dus gebruikte ik ze allebei in het interieur. Deze techniek hebben wij voor jou toegevoegd aan onze verzameling.

 

 

 

“De recyclage-bell rock”

Al zingende (met mijn verfborstel in de hand) stootte ik tegen enkele dozen. Grappig hoe dingen soms lopen, ik zocht de dozen allemaal uit. Ze waren stevig, met een handig deksel, het formaat was ideaal,… Ik zag er direct handige opbergdozen in. Met mijn verfborstel in de buurt begon ik de verf aan te brengen. Toen enkele uren later mijn dochter binnen kwam, reageerde zij enthousiast: “Oh, wat een leuke cadeau dozen!”. Inderdaad, je kunt ze gewoon voor alles gebruiken. En zo ook voor in mijn kerst interieur. 

Maar mijn “red de planeet”-gevoel was nog niet gedaan. Een kerst interieur heeft natuurlijk een kerstboom nodig. In plaats van nieuwe kerstballen te gaan kopen, vond ik verschillende kleuren kerstballen op zolder terug. Deze kon ik gewoon hergebruiken, met de verftechniek onder de knie ging ik nog een avondje aan de slag!

 

 

Open that bottle, please! 

Alle voorwerpen staan op zijn plaats: de kerstboom, het bankje, het stoeltje en de tafeltjes. In plaats van één grote salontafel, koos ik voor één van de laatste interieur trends. Namelijk meerdere kleine tafeltjes die één geheel vormen, dit zie je ook terug bij de kussentjes die rond de kerstboom staan. De volgende stap: de laatste styling. Ik ging aan de slag met kaarsen, kussentjes, verlicht boeketje,… And last but not least: twee glazen en de fles Cava. Ik zou zeggen: “Proost!”. 

 

Fijne Feestdagen,
Brenda Baart