DEEL DE ERVARING!
     
DE VERFTECHNIEK “GOLD EFFECT"

GOLD EFFECT

Sommige verftechnieken fascineren je vanaf het eerste moment dat je ze tegenkomt. Door de kleuren, de glinsteringen, de structuur,… het “Gold effect” fascineert op al deze punten.

Na de Beton Look is deze techniek één van de eerste technieken getest in ons atelier. Na veel afbeeldingen te bekijken op Pinterest, magazines door te bladeren en interieur programma’s te bekijken, zijn we gestart met onze eerste pogingen om deze techniek te maken. Welke kleuren passen hier het best bij? Na meerdere gefaalde testen kwamen we eindelijk uit op onze “lucky winner”. De ideale manier op het Gold Effect te realiseren. Hoe? Dit is onze techniek uitgevoerd op een muur.

Als basiskleur gebruik je Old White. Wanneer je deze aanbrengt moet deze dekkend aangebracht worden, soms heb je hier twee lagen voor nodig. Vervolgens meng je Vernis en Cinque Terre, dit mengsel breng je met een grote kwast aan op de muur. Maak je stockinette nat en deb over je geverfde oppervlakte. Wees snel! Want je verf mag niet droog zijn, soms kun je beter in delen werken dan een volledig muur schilderen. Als laatste meng je Gold en Vernis, ga direct met de stockinette in het mengsel en deb terug de volledige muur. Als afwerking ga je met een niet-pluizende katoenen doek Silken Wax aanbrengen. Et Voila, jouw Gold wall. Uiteraard kan dit ook op meubelen, deuren en nog veel meer.