Familie

Decoration is een familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar bestaat. In 1922 richtte Jozef Baart het bedrijf op en vandaag de dag zijn de derde en vierde generatie al in het bedrijf actief. De ontwikkeling van eigen verf was al vanaf het prille begin onderdeel van Decoration. De verf is inmiddels doorontwikkeld tot een hoge kwaliteitsverf waar 100 jaar ervaring in is verwerkt. 

De ontwikkeling van Decoration Paint

1922

In Clinge start Josephus Baart met de winkel
Op 27 april 1922, een dag na zijn huwelijk met Philomena Herdewel (zie bijlage C), richtte Josephus Gerardus Baart (beter bekend als Jozef) de verfwinkel en drogisterij op. ‘Opa Baart’ was schilder en had in de beginjaren van het bedrijf veel succes met zijn zelf ontwikkelde kalkverf.

1958

1958

In 1958 neemt zijn zoon Ferdi de zaak over
In deze periode werd kalkverf kwalitatief ingehaald door verfsoorten op terpentine-basis, dus stapte we daar op over. Lange tijd voerden we bekende merken als Sikkens en Flexa. 

1997

1997

In 1997 wordt het stokje doorgegeven aan  Brenda Baart
Het familiebloed kruipt waar het niet gaan kan. De drive om toch een eigen, betere kwaliteitsverf te ontwikkelen, was niet te stoppen. We wilden terug naar opa’s recept, maar dan met verbeterde kwaliteit. Dus geen kalkverf meer, maar een kwalitatief hoogwaardige verf op waterbasis. Ontzettend veel onderzoek en testwerk volgden. We werkten samen met laboratoria en verffabrikanten om de ultieme samenstelling te vinden. En die vonden we!

 
2007

27 kleuren met elk een eigen verhaal
Daarna volgden de kleuren. We deden kleurstudies, werkten samen met kunstenaars en lieten ons inspireren door prachtige kleuren over heel de wereld. Daaruit is onze collectie ontstaan. Geen collectie van 101 kleuren, want dat resulteert in verspilling en dat past niet bij ons. Het is een verzameling van 27 kleuren geworden met ieder hun eigen verhaal en karakter, maar samen vormen ze één familie en communiceren ze met elkaar. 

nu

NU

Een verf voor iedereen 
We vinden het belangrijk dat onze verf voor iedereen bereikbaar is. Daarom hebben we ervoor gekozen om de prijs laagdrempelig te houden, namelijk 24,95 euro per liter. We hopen dat iedereen zijn eigen omgeving hiermee een stukje mooier kan maken.